Iva Rinčić logo

Impresum i uvjeti korištenja

Impresum mrežne stranice

  • Iva Rinčić, vijećnica u Gradskom vijeću Rijeke i Županijskoj skupštini Primorsko-goranske županije.
  • Brajšina 26
  • 51000, Rijeka
  • OIB 83086663981

Uvjeti korištenja mrežne stranice

Opće odredbe

Mrežna stranica www.ivarincic.hr u vlasništvu je fizičke osobe Ive Rinčić, Brajšina 26, 51000 Rijeka.

Ova mrežna stranica za svhu ima pružiti sve relevantne infromacije o radu Ive Rinčić u Gradskom vijeću Grada Rijeke i Županijskoj skupštini Primorsko-goranse županije. Također sadrži infromacije o njezinom svakodnevnom radu kao gradske i županijske vijećnice.

Mrežna stranica www.ivarincic.hr nije WEB trgovina. Svi materijali koji se nalaze na ovoj mrežnoj stranici, ekskluzivno su intelektualno vlasništvo te se mogu koristiti isključivo uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja žiga i/ili industrijskog dizajna.

Uvjetima korištenja se propisuju uvjeti i pravila za krajnje korisnike i odnose se na korištenje mrežne stranice www.ivarincic.hr.

Korištenjem mrežne stranice, krajnji korisnici prihvaćaju Uvjete korištenja te pristaju na korištenje mrežne stranice u skladu s Uvjetima korištenja.

Namjena ove mrežne stranice nije pružanje savjeta, a informacije pružene na ovoj stranici služe samo kao opće informacije i ne tvrdimo da su sveobuhvatne. Posjetitelji ove stranice moraju se suzdržati od bilo kakvih postupanja temeljenih na informacijama s ove mrežne stranice. Ne preuzimamo odgovornost glede poduzetih ili propuštenih radnji utemeljenih na bilo kojem sadržaju ove mrežne stranice.

U određenim situacijama, pristup mrežnoj stranici može biti nedostupan zbog radova i održavanja mrežne stranice ili zbog uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole Ive Rinčić, a koje će ona nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

Korisnik može svoje upite i komentare poslati e-mailom, a Iva Rinčić će poslati pisani odgovor poštom ili e-poštom info@ivarincic.hr u zakonskom roku.

Opći uvjeti korištenja

Korištenjem sadržaja mrežne stranice www.ivarincic.hr korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz tog korištenja te prihvaća koristiti sadržaj mrežne stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Sve informacije dostupne na ovoj mrežnoj stranici, isključivo su informativnog karaktera i za osobnu upotrebu.

Korištenjem ove mrežne stranice prihvaćate i podvrgavate se hrvatskom materijalnom pravu kao isključivo mjerodavnim za tumačenje, primjenu i pravne učinke svih dopuštenja, isključenja i uvjeta upotrebe ove mrežne stranice. Sudovi Republike Hrvatske isključivo su nadležni za sve zahtjeve i sporove koji nastanu kao rezultat upotrebe predmetne mrežne stranice ili u vezi s njom.

Podaci o radu Ive Rinčić, te bilo koje druge objavljene informacije na ovoj mrežnoj stranici smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog objavljivanja. Međutim, Iva Rinčić i ova mrežna stranica ne jamče za točnost, istinitost ili pouzdanost bilo kojeg od podataka pohranjenih na ovoj internetskoj stranici.

Korištenje ove mrežne stranice i prijava na bilten dopušteno je samo za osobe koje su navršile 18 godina.

Autorska prava

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na mrežnoj stranici www.ivarincic.hr mogu se koristiti samo za osobne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Korištenjem ove mrežne stranice pristajete na zabranu reprodukcije, umnožavanja ili distribucije dizajna ili podloge mrežne stranice www.ivarincic.hr, pojedinačnih elemenata mrežne stranice, dizajna logotipa, bez izričitog pisanog odobrenja Ive Rinčić.

Zabranjeno je javno prikazivanje, objavljivanje, prenošenje, mijenjanje, reproduciranje, sudjelovanje u prijenosu ili prodaji, distribucija, izrada kopija, otpremanje te svaka druga vrsta uporabe sadržaja ove mrežne stranice, bez izričitog prethodnog pisanog dopuštenja Ive Rinčić i/ili drugih vlasnika autorskih prava.

Ako je takvo dopuštenje dano, nije dopušteno brisati ili mijenjati postojeće podatke koji se odnose na autorsko pravo i/ili na trgovački znak. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela sadržaja objavljenih na ovoj mrežnoj stranici bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava Ive Rinčić koja izričito pridržava pravo da takvo korištenje naplati po svojoj slobodnoj procjeni, kao da i sudskim putem i bez bilo kakvog upozorenja potraži zaštitu svojih prava i naknadu štete.

Ne ograničavajući se na prethodno navedeno, svatko tko vjeruje da mu je na mrežnoj stranici www.ivarincic.hr njegovo zaštićeno pravo kopirano ili upotrijebljeno na drugi način koji povrijeđuje dotično zaštićeno pravo, dužan je Ivi Rinčić dostaviti opis autorskog djela za koje tvrdi da je povrijeđeno, bilo kakav valjan dokaz da ima pravo raspolagati autorskim djelom, bilo kao njegov autor ili opunomoćenik autora, opis lokacije na mrežnoj stranici www.ivarincic.hr gdje se nalazi dotično autorsko djelo, te kontakt podatke. Iva Rinčić će u najkraćem mogućem roku poduzeti sve odgovarajuće i moguće korake kako bi se obustavilo ili spriječilo daljnje kršenje navedenih autorskih prava.

Zaštita osobnih podataka (GDPR)

Iva Rinčić putem mrežne stranice www.ivarincic.hr može prikupljati osobne podatke mrežne stranice samo ako iste korisnik dobrovoljno dostavi Ivi Rinčić ili podatke ostavi putem ove mrežne stranice. Iva Rinčić se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost korisnika mrežne stranice www.ivarincic.hr.

Razlog obrade i prikupljanja podataka

Iva Rinčić će navedene podatke koristiti isključivo u svrhu što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja svih usluga ove mrežne stranice na zadovoljstvo korisnika. Također, putem ove mrežne stranice moguće se prijaviti za bilten prilikom čega se daju osobni podaci zainteresiranog korisnika.

• e-mail adresa i ime korisnika koji se prijavljuje za bilten.

Adresa elektronske pošte koju korisnik upiše na formular na stranici www.ivarincic.hr neće se prosljeđivati trećim osobama, niti će se koristiti za slanje neželjene pošte (spam). Korisnik je suglasan te daje Ivi Rinčić izričito pravo na slanje obavijesti vezanih uz novosti o uslugama na spomenutu adresu elektronske pošte.

Iva Rinčić se obvezuje da navedene podatke neće učiniti dostupnim bilo kojoj trećoj strani bez izričitog pristanka korisnika, osim u slučaju kada je to nužno kako bi Iva Rinčić ispunila zakonske obveze ili obveze koje pred nju stave ovlaštena tijela, kako bi postupila u skladu s Općim uvjetima korištenja ili zaštitila svoja prava ili kako bi zaštitila sigurnost i prava javnosti ili drugih korisnika, a koja bi mogla biti povrijeđena ili narušena.

Iva Rinčić zadržava pravo proslijediti osobne podatke eventualnom pravnom slijedniku ili pravnoj osobi na koju bi prenijela sva svoja prava i obveze.

Ugrađeni sadržaji s drugih stranica

Članci na ovoj mrežnoj stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih mrežnih stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu mrežnu stranicu.

Te mrežne stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na mrežnoj stranici.

Analitike i kolačići

U svrhu unapređenja korištenja usluga na našoj stranici, moguće je korištenje tehnologije kolačići. Kolačić je mala tekstna datoteka koju mrežna stranica pohranjuje na vaš internetski preglednik. Kolačići su neophodni za uredno funkcioniranje određenih usluga i koriste ih gotovo sve mrežne stranice.

S obzirom na to da pamte vaše preferencije i prikupljaju informacije o korištenju mrežne stranice (statistiku), kolačići pridonose sigurnosti i brzini vaše interakcije s mrežnom stranicom i omogućuju da stranicu možemo prilagoditi potrebama korisnika. Uslugu upotrebe kolačića možete odbiti tako da podesite odgovarajuće upute na vašem pregledniku. Ipak, imajte na umu da ukoliko ne pristajete na uslugu kolačića možete biti uskraćeni za potpunu i funkcionalnu upotrebu ove mrežne stranice.

Naša mrežna stranica može sadržavati poveznice na druge mrežne stranice. Imajte na umu da mi nismo odgovorni za uvjete o privatnosti na drugim mrežnim stranicama. Kada s naše stranice odlazite na drugu mrežnu stranicu, budite oprezni i pročitajte njihove uvjete o privatnosti.

Naša mrežna stranica koristi uslugu Google Analytics, alat za praćenje i analizu prometa web stranica prema Google-ovim serverima u SAD-u. Google Analytics ne identificira individualne korisnike, niti vaše i bilo koje druge podatke dovodi u vezu IP adresama koje se nalaze na Google platformi. Izvještaje koje dobivamo putem alata Google Analytics koristimo isključivo u svrhu razumijevanja i praćenja mrežnog prometa i optimizacije rada mrežne stranice.

Ipak, s ciljem dodatne zaštite vaše privatnosti, osigurali smo da vaša IP adresa ostane anonimna na način da ju Google platforma ne arhivira.

Kolačiće koje prikuplja Google Analytics zadržavaju se 26 mjeseci.

Korištenjem ove mrežne stranice dajete Google-u pristanak na korištenje vaših podataka prema uvjetima koje propisuje Google, opisane na njihovoj stranici: Google’s Privacy Policy i u svrhu gore navedenih razloga.

Možete isključiti Google Analytics na način da odbijete kolačiće, onemogućite JavaScript ili slijedite upute na stranici: use the opt-out service provided by Google.

Koristimo Facebook Pixel pružatelja usluge Facebook, Inc. (1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SAD – www.facebook.com – „Facebook“) na našoj internetskoj stranici. Facebook Pixel pruža mogućnost praćenja ponašanja korisnika nakon što su preusmjereni na jednu od naših internetskih lokacija klikom na Facebook oglas.

Ovaj je proces dizajniran za procjenu efektivnosti Facebook oglasa u statističke i tržišne istraživačke svrhe i može pomoći u optimizaciji budućih reklamnih poduhvata. Prikupljeni su podatci anonimni tako da ne možemo izvući zaključke o identitetu korisnika, a mi ne šaljemo nikakve osobne podatke Facebooku. Međutim, Facebook čuva i obrađuje podatke tako da je mogućne povezivanje s odgovarajućim korisničkim profilom i Facebook može koristiti podatke u svoje reklamne svrhe u skladu sa Smjernicama za korištenje Facebook podataka.

Privola

Korisnik prilikom slanja prijave za bilten izričito izjavljuje da je Ivi Rinčić dobrovoljno stavio/la na raspolaganje svoje osobne podatke te izričito daje privolu da se istima koristi u skladu sa zakonom i ovim Općim uvjetima korištenja.

Pravo na opoziv Privole

Isto tako, klijent ima pravo povući privolu i izmijeniti dane osobne podatke, a isto mu je omogućeno na dnu svake elektronske pošte klikom na link Odjava, direktno na adresu e-pošte info@ivarincic.hr.

Odgovornost korisnika

Korištenjem mrežne stranice www.ivarincic.hr preuzimate odgovornost za podatke koje dajete. Strogo je zabranjena zlouporaba tuđeg identiteta na bilo koji način, lažno predstavljanje koje bi moglo dovesti do povrede bilo kojeg prava treće osobe.

Molimo vas da vodite računa o tome da slanje privatnih poruka putem elektronske pošte na Internetu može biti nesigurno i podložno neovlaštenom pristupu trećih osoba ili pogrešnoj dostavi. Svaka poruka zaprimljena putem elektronske pošte smatrat će se nepovjerljivom, te Iva Rinčić i ova mrežna stranica ne odgovaraju za sigurnost i privatnost takvih poruka.

SSL certifikat i sigurnost protoka informacija

Iva Rinčić poduzima sve razumne mjere za zaštitu korisničkih podataka pohranjenih u njenim bazama i na putu do njenih baza, a najvažnija je instaliranje SSL protokola (https://). Izvan svega navedenog, Iva Rinčić i ova mrežna stranica ne mogu garantirati sigurnost korisničkih podataka, a koja bi mogla biti ugrožena uslijed neovlaštenog pristupa ili uporabe od strane trećih, problema sa sustavom i/ili sličnih faktora koji bi u bilo koje vrijeme mogli ugroziti sigurnost korisničkih podataka, a na koje Iva Rinčić ne može utjecati.

Odricanje od odgovornosti

Mrežna stranica www.ivarincic.hr sadrži dokumente, podatke, informacije kao i veze do drugih Internet sjedišta kreiranih od strane trećih osoba koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. Iva Rinčić i ova mrežna stranica nemaju nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim Internet sjedištima, te ne odgovaraju za sadržaj istih. Ovo se osobito odnosi na točnost, potpunost i dostupnost sadržaja na Internet sjedištima koji su kreirani od strane trećih osoba.

Iva Rinčić i mrežna stranica www.ivarincic.hr, do maksimalne zakonom dopuštene mjere, izuzimaju se od bilo kakve odgovornosti i ne odgovaraju za štetu koja na bilo koji način može nastati korištenjem ove mrežne stranice ili je na bilo koji način uz to vezana, za bilo koje radnje korisnika do kojih dođe uporabom ili zlouporabom sadržaja mrežne stranice www.ivarincic.hr te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ove mrežne stranice.

Iva Rinčić i ova mrežna stranica ne mogu snositi nikakvu odgovornost zbog bilo kojeg sadržaja prikazanog na Internet sjedištima trećih osoba na koje može dopustiti povremen pristup. Bilo koji takav pristup ne može se tumačiti u smislu predstavljanja veze s Ivom Rinčić ili mrežnom stranicom www.ivarincic.hr, niti podupiranja takvih Internet sjedišta od strane Ive Rinčić ili ove mrežne stranice.

Iva Rinčić i mrežna stranica www.ivarincic.hr mogu sadržavati veze prema drugim Internet sjedištima, ali ne odgovaraju za usluge ili proizvode do kojih se došlo pomoću ove mrežne stranice na taj način.

Za više informacija o obradi osobnih podatka molimo provjerite naša Pravila privatnosti.