Iva Rinčić logo

Iskustvo mame Nataše: Želimo da Grad osigura dodatna mjesta u vrtićima

Želimo da Grad osigura dodatna mjesta u gradskim vrtićima, a posebice na istočnoj strani grada - poruka je mame Nataše.

Podijelite ovu objavu:

Iskustvo mame Nataše Želimo da Grad osigura dodatna mjesta u vrtićima - Iva Rinčić (1)

Kad vam je dijete u jednoj ustanovi 75., a u drugoj 101. ispod crte, nemate nadu da će upasti i iduće godine u jaslice, a kamoli ove. Ovo je stvarnost s kojom se suočava Nataša Badurina, jedna od brojnih roditelja u Rijeci.

Iskustvo mame Nataše: Grad nudi instant rješenja

“Želimo da Grad osigura dodatna mjesta u gradskim vrtićima, a posebice na istočnoj strani grada. Instant rješenja, poput upisa djeteta u privatne vrtiće, koji su svi na drugoj strani grada i do kojih se treba voziti sat vremena, za nas nisu prihvatljiva”, kaže mama Nataša.

Biti ispod crte za upis u vrtić znači da vaše dijete nije među onima koji su dobili mjesto zbog ograničenog kapaciteta.

Ovaj problem postaje još ozbiljniji kada se uzme u obzir da većina privatnih vrtića, koji bi mogli biti alternativa, nije lako dostupna i često zahtijeva dugotrajnu vožnju.

Roditelji poput Nataše zahtijevaju od Grada da osigura dodatna mjesta u gradskim vrtićima, posebno na istočnoj strani grada gdje je potreba najveća. Trenutna situacija ostavlja mnoge obitelji bez adekvatnih rješenja, što dodatno opterećuje roditelje i djecu.

Dostupnost obrazovanja od najranije dobi

Problem upisa djece u vrtiće i ostanak ispod crte nije samo osobni problem roditelja, već pitanje koje zahtijeva sustavno rješenje.

Gradovi moraju prepoznati i reagirati na potrebe svojih građana kako bi osigurali ravnopravnost i dostupnost obrazovanja od najranije dobi.

Pomozimo zajedno da nijedno dijete više ne ostane ispod crte.