Iva Rinčić logo

Kolaps Autotroleja: Kad rješavanje problema “u hodu” postane normalno

Da se u svakom busu vozilo 10 ljudi, to znači da 2.000 sugrađana nije moglo koristiti gradski prijevoz, što je ništa drugo nego kolaps Autotroleja.

Podijelite ovu objavu:

Kolaps Autotroleja Kad rješavanje problema u hodu postane normalno - Iva Rinčić (1)

Jučer je izostalo oko 200 polazaka autobusa na gradskim linijama od predviđenih 980, što znači da otprilike svaki peti autobus nije niti krenuo na predviđenoj liniji – piše danas riječki lokalni list. Prema svemu napisanom, to je ništa drugo nego – kolaps Autotroleja.

Još jednom, 200 polazaka manje! Da se u svakom autobusu KD Autotrolej vozilo samo 10 ljudi, to je 2.000 ljudi! Dvije tisuće naših sugrađana nije moglo koristiti gradski prijevoz! Otići autobusom na posao, u školu, na fakultet, na Zavod za zapošljavanje, na placu…

Ako to nije potpuni kolaps Autotroleja, odnosno upravljanja ovim komunalnim društvom i ako to nije crvena zastava i alarm, onda ne znam što jest. Upozoravamo na probleme već dugo, na presici Autotrolej je pred pucanjem tražili smo, između ostalog, smjenu direktora i Nadzornog odbora.

“Smatrali smo da će se situacija popraviti, a dio polazaka uspijevamo riješiti ‘u hodu’ kada se neki od vozača tijekom dana vrati s bolovanja. No, ukoliko i dalje situacija bude bila ista, svakako ćemo izraditi i objaviti nove vozne redove”, kaže direktor KD Autotrolej.

I to je ključna fraza – „u hodu“. Tako oni „rješavaju“ probleme građana – u hodu, stihijski, bez plana i programa, bez ideja i trajnog rješenja.

Sasvim svejedno bila to neupisana djeca u vrtiće, raskopane ceste i radovi produženi u nedogled, razvrstavanje otpada…

Nastavi niz.

Je li, konačno, došlo vrijeme da takvom načinu upravljanja Gradom i gradskom imovinom kažemo – dosta?