Maša Magzan Logo

Maša Magzan

Vijećnica u Gradskom vijeću Grada Rijeke

Maša Magzan

Maša Magzan

Vijećnica u Gradskom vijeću Grada Rijeke

Aktualno

Maša Magzan rođena je 1974. u Rijeci, gdje je završila Prvu riječku hrvatsku gimnaziju i glazbenu školu Ivan Matetić Ronjgov. Nakon dodiplomskog studija na zagrebačkom sveučilištu, magistrirala i doktorirala u SAD. Stipendistica je grada Rijeke tijekom dodiplomskog studija, dobitnica stipendije i nagrade američkog državnog sveučilišta za akademski uspjeh i istraživački rad te dobitnica jednokratne nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja studentima doktorskih studija izvan Republike Hrvatske.

Docentica na Akademiji primjenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. i prof. visoke škole u trajnom zvanju s preko 20 godina iskustva rada u visokom obrazovanju, privatni i javni sektor, u inozemstvu i Hrvatskoj. Uz višegodišnje iskustvo rada u medijima (Novi list, HRT) te odnosima s javnošću (predstavništvo Hrvatske turističke zajednice, New York City), desetak godina uz radni odnos vodi samostalnu djelatnost konzultantskih usluga i radionica u području unaprjeđivanja komunikacije i suradničkih kapaciteta organizacija, timskog učenja, pregovaračkih vještina i rješavanja konflikata te primjene novih konverzacijskih metoda za donošenje održivih i inovativnih odluka.

Članica je Stručnog povjerenstva za provođenje inicijalne akreditacije pri Agenciji za znanost i visoko obrazovanje te Centra za razvoj ljudskih potencijala pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. Uz članstvo u Art of Hosting, udruženje praktičara skupa novih metoda i praksi za participativno vođenje i facilitiranje, članica je virtualne zajednice za osobni i organizacijski razvoj Agents of Conscious Business sa sjedištem u Nizozemskoj. Od 2008. sudjeluje u biranju tema i stvaranju stručnog časopisa qLife, jedinog stručnog časopisa za vodstvo i menadžment u regiji.

U politiku se uključuje kroz građansku inicijativu jer vjeruje da je nužno pronaći nove odgovore i rješenja za izlazak Rijeke iz stagnacije i demografskog rasipanja. Zalaže se za poticanje osobne odgovornosti kroz suradničko vodstvo i zajedničko donošenje odluka i želi sudjelovati u stvaranju grada po mjeri građana kroz novo poimanje gradske uprave, a to je uprava koja služi svojim građanima.

Vjeruje da se promjene postižu kroz potporu zajednice i nove pristupe organiziranju i vođenju pa pažljivo njeguje prostor za dijalog, umrežavanje i suradnju. Vizija Rijeke: grad koristi svoje iznimne prirodne i ljudske potencijale u punom opsegu i punom smislu, a svoju urbanu regeneraciju i revitalizaciju temelji na kulturi i znanstvenoj, umjetničkoj i ekonomskoj kreativnosti.

Hobiji i sport

Svira klavir, udaraljke, skija, vesla na dasci (SUP), igra nogomet i trenira olimpijsko dizanje utega.

Moto

Uvijek se čini nemoguće, sve dok se ne napravi.” – Nelson Mandela.