Iva Rinčić logo

Ne pristajemo na ucjenu povećanja gradonačelnikove plaće

Ne pristajemo da je povećanje gradonačelnikove plaće preduvjet za povećanje plaća i zaposlenika gradske uprave Grada Rijeke. Oni, za razliku od gradonačelnika, svoje plaće zasluže.

Podijelite ovu objavu:

Ne pristajemo na ucjenu povećanja gradonačelnikove plaće - Iva Rinčić

Naš Klub vijećnika Akcija mladih, Unija Kvarner, Maša Magzan i Iva Rinčić glasao je Suzdržano na prijedlog odluke o određivanju plaće i drugih prava gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Grada Rijeke.

Bilo je nemoguće podržati ovaj prijedlog jer:

NE dajemo zeleno svjetlo (ne)radu gradonačelnika.

NE prihvaćamo šestomjesečno izvješće o (ne)radu gradonačelnika.

NE podržavamo „novi ritam grada“ čiji je tempo lento umjesto vivo, usporen je umjesto dinamičan, umrtvio je grad umjesto da ga razbudi.

NE vidimo da gradonačelnik radi za dobrobit građana nego više figurira kao Barbie.

NE pristajemo na ucjenu; da je povećanje gradonačelnikove plaće preduvjet da bi se mogle povećati i plaće službenika i namještenika gradske uprave Grada Rijeke. Dapače, voljeli bismo da je pred vijećnike paralelno s prijedlogom odluke o povećanju gradonačelnika došao i povezani prijedlog novih plaća djelatnika gradske uprave.

NE zato što su takve ucjene modus operandi Marka Filipovića koji je i na današnjoj sjednici ponovo pokušao podmetnuti odustajanje od preseljenja garaže Autotrolej sa Školjića, te proširivanje zelene zone te razvoj čitavog kvarta Školjić.

Za razliku od djelatnika koji svoje plaće zasluže, gradonačelnik, sigurna sam da će vas se većina složiti, baš i NE.