Iva Rinčić logo

Nova regulacija prometa u centru Rijeke me zabrinjava

Posebno zabrinjava što su tragičnom incidentu prethodila upozorenja o rizicima upravo na križanju na kojoj se nesreća dogodila - Veslarske i Ulice Ivana pl. Zajca.

Podijelite ovu objavu:

Nove regulacija prometa u centru Rijeke me zabrinjava - Iva Rinčić

Izrazito me zabrinula vijest o jutrošnjoj teškoj prometnoj nesreći u centru Rijeke. Nova regulacija prometa u prvom danu svoje primjene, odmah je kumovala nesreći. Posebno zabrinjava što su tragičnom incidentu prethodila upozorenja o rizicima upravo na tom križanju.

Nesreća u kojoj je autobus, prema neslužbenim informacijama, udario nesretnu ženu, dogodila se na križanju Veslarske i Ulice Ivana pl. Zajca. Činjenica da su vatrogasci morali intervenirati dizanjem autobusa ukazuje na ozbiljnost situacije.

Nove regulacija prometa u centru Rijeke me zabrinjava - Iva Rinčić
Zabrinjava što su tragičnom incidentu prethodila upozorenja o rizicima

Nevjerojatno zvuči tvrdnja glasnogovornice KD Autotrolej da su upozoravali na ovu opasnost! Zbog čega nitko nije uvažio riječ struke?!

Očekujem odgovornost gradske uprave Rijeke kako bi se osigurala sigurnost građana. Pitanje sigurnosti pješaka i prometne infrastrukture očigledno zahtijeva hitnu pažnju odgovornih u komunalnim društvima i u Gradu Rijeci.

No, očekujem hitnu akciju i da se u što kraćem roku poduzmu koraci koji će spriječiti slične tragedije u budućnosti. A ne da na premještanje očito spornog pješačkog prijelaza i eventualno premještanje dijela autobusne linije čekamo do iduće nesreće.

Tko će onda preuzeti odgovornost?

Nadam se da će se u budućnosti posvetiti veća pažnja sigurnosti u prometu i da će se svi odgovorni uključiti kako bi spriječili slične tragedije, a stradaloj ženi želim brz i uspješan oporavak.