Iva Rinčić logo

Vijećnička pitanja Ive Rinčić

Ovdje možete pronaći relevantne informacije o pitanjima koja je nezavisna vijećnica Iva Rinčić postavila Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Saznajte više o njezinim stavovima i angažmanu, te istražite pitanja koja su vama važna, ali i za Rijeku i županiju.
Ilegalni oglasi, tj. plakatiranje javnih površina narušava gradsku estetiku i dočarava izostanka volje Grada za suzbijanje ovog problema.
Čujemo izjave da građani sve češće kupuju u trgovačkim centrima. Dan hrvatskih tržnica je prilika da se zapitamo što će biti s riječkima.
Drago mi je da u Gradu prepoznaju da je mobitel u školi problem. No, nije jasno što točno znači kad na moje vijećničko pitanje gradonačelnik odgovara: "može se reći da je većina riječkih osnovnih škola uvela zabranu korištenja mobilnih uređaja".
Gradonačelnik je obećao da će se od prodaje Žabice novac uložiti u kvartovske garaže. No, ovo obećanje neće skoro ispuniti.
Uzurpiranje javnih parkirnih mjesta predmetima je problem s kojim se često bave komunalni redari. Pozivaju se građani da prijave ovaj problem.
Odgovor na vijećničko pitanje upućeno gradonačelniku otkriva da je čak 10% zakupnika (točno 124 dužnika) gradskih prostora dužno Gradu Rijeci, ukupno oko 290.000 eura s PDV­ om. Dužnici s najvećim dugovanjem su Futura Nova i Dekathlon, odgovara gradonačelnik!
To je to