Iva Rinčić logo

Politika privatnosti

Na ovoj mrežnoj stranici voditelj obrade je:

 • Iva Rinčić
 • Brajšina 26
 • 51000, Rijeka
 • OIB 83086663981
Prikupljamo osobne podatke koje nam sami date, kada nas nazovete ili na drugi način kontaktirate kada se prijavite za naše novosti. Također, prikupljamo određene osobne podatke kada posjetite našu mrežnu stranicu.

Svrha obrade podataka

Obrađujemo vaše osobne podatke u sljedeće svrhe:
 • za (tehničko) održavanje, analitiku i poboljšanje naše mrežne stranice,
 • kada komuniciramo s vama telefonom ili e-poštom o mom radu,
 • kako bismo upravljali našom bazom korisnika,
 • za slanje naših novosti,
 • za uobičajenu poslovnu suradnju…
Ne prosljeđujemo podatke trećim osobama na bilo koji način, osim ako imamo pravnu obavezu proslijediti podatke. Na primjer, Porezna uprava koja ima pravo izvršiti nadzor nad našim knjigovodstvenim ispravama ili ako imamo s našim suradnicima sklopljen ugovor o obradi radi održavanja naših informatičkih sustava i mrežne stranice (npr. Mailchimp za slanje naših novosti). Ako obrađujemo vaše osobne podatke, u tom slučaju imate pravo na pristup, ispravak i brisanje vaših osobnih podataka. Također, imate pravo prigovoriti obradi i pravo na prenosivost podataka. Niže je navedena duža verzija naših Pravila privatnosti u kojoj pružamo detaljnija objašnjenja koje podatke prikupljamo, na koji način, u koje svrhe i temeljem koje osnove. Ako imate pitanja slobodno nam se obratite na info@ivarincic.hr.

Održavanje i poboljšavanje mrežne stranice

Temeljem legitimnog interesa, koristimo informacije o vašem posjetu našoj mrežnoj stranici kako bismo vam prikazali našu stranicu te analizirali koje stranice najčešće posjećujete. Navedene informacije nam omogućuju da analiziramo i poboljšamo našu stranicu bez narušavanja privatnosti. Kako bismo analizirali i poboljšali korištenje naše stranice postavljen je Google Analaytics i Facebook Pixel.

Komunikacija

Ako nam date vaše kontakt podatke (npr. kada nam se obratite putem e-pošte ili telefona) koristit ćemo ih samo da vas kontaktiramo, izradimo ponudu za suradnju ili obavijestimo o novostima vezano uz naše usluge. U slučaju da ne želite primati našu e-poštu, javite nam na email info@ivarincic.hr.

Redovno poslovanje

Podatke čuvamo u skladu sa relevantnim zakonima (npr. Zakon o računovodstvu 11 godina).

Redovno poslovanje

Osobni podaci ​​mogu se obrađivati samo ako postoji pravna osnova za to. U skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) obrađujemo osobne podatke temeljem sljedećih pravnih temelja:

 1. Privola: Ako niste naš klijent možete dati privolu za primanje naših e-novosti.
 2. Pravna obveza: ako zaprimimo legitiman zahtjev za davanje podataka od nadležnog tijela. Također smo zakonski dužni čuvati osobne podatke u našoj financijskoj evidenciji u određenom vremenskom razdoblju, u skladu s poreznim i knjigovodstvenim zakonodavstvom.
 3. Legitiman interes: zadržat ćemo vaše kontaktne podatke 11 godina nakon posljednjeg kontakta, kako bismo vas mogli kontaktirati u budućnosti za eventualne nove projekte/ponude. U svakom slučaju imate pravo prigovoriti obradi na temelju legitimnog interesa kada se podaci koriste u marketinške svrhe.

Primatelji osobnih podataka

Ne dajemo osobne podatke trećim osobama, osim ako smo na to zakonski obvezani. Za slanje naših e-novosti/newslettera koristimo webmail.

Razdoblje pohrane podataka

Ne pohranjujemo osobne podatke dulje nego što je potrebno u svrhu za koju smo ih dobili. Ta procjena temelji se na vrsti osobnih podataka ili usluzi za koju smo prikupili podatke i na period u kojem vi, kao ispitanik, razumno možete očekivati da se čuvaju vaši podaci (npr. poslovna suradnja – maksimalan period čuvanja 11 godina od prestanka suradnje, slanje e-novosti do trenutka povlačenja privole).

Sigurnost podataka

Omogućili smo enkripciju prometa na našoj mrežnoj stranici. To čini promet podataka između vas i našeg poslužitelja nečitljivim, tako da im treće osobe ne mogu pristupiti. Pobrinuli smo se i da osiguramo vaše podatke na odgovarajući način u svim našim sustavima. To činimo svim tehničkim mjerama (npr. antivirus, složene lozinke), uključujući fizičku sigurnost pristupa našem uredu, ali i organizacijskim mjerama. 

Vaša prava

Sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) imate pravo, na vaš zahtjev, pregledati svoje osobne podatke i, ako je potrebno, izmijeniti ih ili ih izbrisati. Pored prava pristupa, ispravljanja i brisanja, možete zatražiti od nas da ograničimo obradu osobnih podataka i možete prigovoriti obradi ako se ne slažete s njom. Također, u nekim slučajevima moguće je ostvariti pravo na prijenos osobnih podataka.

U svakom slučaju imate se pravo usprotiviti obradi u marketinške svrhe koja se temelji na legitimnom interesu.

Ako imate kakvu pritužbu možete se obratiti i nadležnom nadzornom tijelu, u Republici Hrvatskoj Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Za sva pitanja i zahtjeve stojimo na raspolaganju te nam se možete obratiti na adresu e-pošte info@ivarincic.hr. 

Izmjene Pravila privatnosti

U slučaju promjena Pravila privatnosti objavit ćemo promjenu na našoj mrežnoj stranici.