Iva Rinčić logo

Riccardo Illy održat će predavanje o preobrazbi Trsta

Riccardo Illy govorit će kako je kroz svoje političko i poslovno djelovanje transformirao Trst koji je jedan od najpoželjnijih talijanskih gradova za život i rad, ali i atraktivna turistička destinacija.

Podijelite ovu objavu:

Riccardo Illy održat će predavanje o preobrazbi Trsta - Iva Rinčić

Poslovni klub PartneRI, uz pokroviteljstvo Veleučilišta PAR i suradnju s Generalnim konzulatom Republike Italije u Rijeci, za javnost će organizirati predavanje pod nazivom „Preobrazba grada u boljega sebe – primjer Trsta.“ Predavanje će održati Riccardo Illy, 8. studenoga 2023. godine, s početkom u 17 sati, u prostorijama Veleučilišta PAR na adresi Trg Riječke rezolucije 4, Rijeka.

Riccardo Illy značajna je ličnost današnjice

Riccardo Illy značajna je ličnost današnjice, poznat u svijetu poduzetništva, politike, ali i kao talentirani novinar i pisac. Od 2004. do 2019. bio je predsjednik, a od tada aktivno djeluje kao potpredsjednik uprave obiteljske kompanije Illy, jednog od najpoznatijih svjetskih brendova kave. Nekadašnji je gradonačelnik Trsta i predsjednik regije Friuli-Venezia Giulia te autor brojnih knjiga, a njegova posljednja knjiga, „The Art of Excellent Products“, objavljena je 2022.

Riccardo Illy održat će predavanje o preobrazbi Trsta - Iva Rinčić
Riccardo Illy održat će predavanje 8. studenoga s početkom u 17 sati

Illy će govoriti kako je kroz svoje političko i poslovno djelovanje, a naročito sa svojim suradnicima formirao strategije i sudjelovao u njihovoj provedbi, odnosno transformaciji i modernizaciji grada Trsta, koji je još za njegova mandata započeo znatno mijenjati svoju fizionomiju da bi danas bio jedan od najpoželjnijih talijanskih gradova za život i rad, ali i atraktivna turistička destinacija.

Rijeka i Trst imaju mnogo toga zajedničkoga

Kroz to se predavanje na primjeru grada iz naše neposredne blizine, želi ukazati na sve mogućnosti koje su dostupne i primjenjive za transformaciju našega grada Rijeke i regije te se upravo na tim tršćanskim primjerima dobre prakse možemo motivirati i potaknuti daljnji razvoj svojeg grada te ujedno pridonijeti umrežavanju Trsta i Rijeke.

Osim što su geografski blizu, Rijeka i Trst imaju mnogo toga zajedničkoga te su veličinom, karakterom i poviješću slični gradovi. Stoga iz predavanja Riccarda Illyja iz prve ruke možemo saznati kako unaprijediti i uspješno transformirati grad te koje je on sve korake poduzeo na putu do uspješne transformacije grada Trsta.