Riječki arhitektonski ured MR2 na izložbi u Rotterdamu

Riječki arhitektonski ured MR2 2 (1)
Riječki arhitektonski ured MR2 je na izložbi uredio sobu posvećenu klubu Roxy koji je bio prekretnica u glazbenom i društvenom životu.

Podijelite post

Na poziv organizatora riječki arhitektonski ured MR2 iza kojeg stoje, arhitekti Miroslav Rajić i Marin Račić, dizajnirali su jedan od prostora velike izložbe “Dizajniranje društva” u Novom institutu u Rotterdamu.

Het Nieuwe Instituut krovna je ustanova koja je nastala spajanjem instituta za arhitekturu, digitalnu umjetnost i dizajn, tumači Marin Račić. Riječki arhitektonski ured MR2 je na izložbi Designing the Social- 100  years of idiosyncratic livingin the Netherlands / Dizajniranje društva- 100 godina drugačijeg življenja u Nizozemskoj uredio prostor, odnosno sobu posvećenu glazbenom klubu Roxy, koji je bio svojevrsna prekretnica u glazbenom i društvenom životu.

Račić je rekao da su krenuli od ideje o dekonstruiranom prostoru, lebdećih panela i atmosfere kluba. Posjetitelj prolazi kroz spiralu doživljaja, a tek ga u centru dočeka glazba i film. Druge sobe predstavljaju teme feminizma, društvenih centara, divljeg vrtlarstva, prihvatljivog stanovanja i tvornica prilagođenih radnicima. Izložba ostaje otvorena do 2024., a već je stigao poziv za gostovanjem u New Yorku.

Riječki tim MR2 jedini su hrvatski arhitekti koji su izlagali u Novom institutu u Rotterdamu.

Riječki arhitektonski ured MR2 2 (1)

Moglo bi vas još zanimati:

Intervju za Nacional

Intervju za Nacional: Prioritet je zaustaviti negativne trendove

Treba ubrzati Županiju i institucije da budu kvalitetnije i konkurentnije. U 21. stoljeću moraš trčati da bi stajao. mamo isplaniranih 200 projekata, što u Rijeci, što diljem Županije, koji se moraju realizirati brzo sa glavnim kriterijem stvaranja novih radnih mjesta i dugoročnom održivošću

Više »