Iva Rinčić logo

Rika Vertikal: Izazov koji potvrđuje ako želiš daleko, idi u timu

Na stazi utrke Rika Vertikal uglavnom sam bila sama. Ali u uspješnom savladavanju staze od 8 km s 1400 metara uspona toliki su me zadužili.

Podijelite ovu objavu:

Rika Vertikal Izazov koji potvrđuje ako želiš daleko, idi u timu

Jeste li ikad probali Trčanje nebom/Sky Running? E pa, nisam ni ja. Naime, prošlu je nedjelju bio doslovno moj drugi skyrunning uspon (prvi je bio tjedan dana ranije) na utrci Rika Vertikal u organizaciji Atletskog kluba Rika, dionica Medveja – Vojak, s osam kilometara staze i 1.400 metara uspona.

Tome su prethodili treninzi kraćih dionica, par gubljenja Učkom, par susreta sa zmijama i vrijeme ukradeno obitelji i prijateljima, hvala im što trpe moje izazove.

Moja je utrka 90% bilo brzo hodanje

Sad kad je prošla upala mišića i pala razina endorfina, mogu samo reći kakvo iskustvo. Moje vrijeme nije ni blizu postolja; dva sata i 26 minuta, što je više od sat vremena kasnije od prve žene Anja Mikuž. Ali je skoro 15 min brže od vremena na treningu. Vrijeme od nevjerojatnih 58:00 min najbržeg Timoteja Bečana na granici je pojmljivog.

Moja je utrka 90% bilo brzo hodanje. Već sam u objavi Žene koje trče navela da ne spada u brze trkačice.

Ali za one koji znaju učkarsku “puzalicu” mogu samo reći da ću je pamtiti tek kao slatki mali izazov.

Na stazi sam uglavnom bila sama. Ali toliki su me zadužili: Srđan me nagovorio, Vesna dala startni paket, Suzana natočila okrepu u Lovranskoj Dragi.

Rika Vertikal Izazov koji potvrđuje ako želiš daleko, idi u timu 2
Moje vrijeme na utrci Rika Vertikal nije bilo za postolje: 2h i i 26min

Rika Vertikal: Ususret novim horizontima

Negdje oko potoka upoznala sam jednog Labinjona, na Grdom brigu pretekla Dariju (sve one koji su mene ni ne znam imena), Petko mi je zadavao treninge, Nedžad spustio kombijem nazad u Medveju, Sanja nahranila, Dražen navijao, a vjerni vozač vozio na i skupljao bespućima Učke nakon treninga.

Skyrunning je sve osim utrka za samotnjake, puno je tu malih (ne)ispričanih priča i volontera, trenutaka koji vode istom zajedničkom cilju i bez kojih šanse za uspjeh nestaju kao jutarnji mraz na suncu.

Hvala svima koji su me pogurali i povukli – znate kako kažu, ako želiš ići brzo idi sam, a ako želiš, daleko, idi u timu.

Vidimo se na nekom idućem pomicanju granica i trčanju prema novim horizontima.