Iva Rinčić logo

Tribina Novi ritam poreza – utorak, 14. studenog

Tribina Novi ritam poreza bavi se najavom ukidanja prireza poreza na dohodak, odnosno mogućnost novog lokalnog poreza na dohodak.

Podijelite ovu objavu:

Tribina Novi ritam poreza utorak, 14. studenog - Iva Rinčić

Novi ritam poreza naziv je prve tribine iz serije tribina RiVizija: Rijeka danas i sutra. Tribina Novi ritam poreza održat će se u utorak, 14. studenog 2023. godine u prostorima Hrvatske čitaonice Trsat (Šetalište Joakima Rakovca 33) u 19:00 sati.

Tema tribine su porezi, točnije ukidanje prireza poreza na dohodak, odnosno najava novog lokalnog poreza na dohodak, uvođenje poreza na kuće za odmor, povećanje paušala za krevete u kratkoročnom najmu u Rijeci, te viši komunalni doprinosi. Što sve to znači, koja su rješenja, što su uzroci, a što posljedice, pitanja su na koja će nam pokušati odgovoriti naši gosti. Na kraju je predviđeno vrijeme za pitanja i otvorenu raspravu.

Gosti tribine su:

Saša Drezgić dugogodišnji je profesor na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, a od 2022. obnaša funkciju dekana. U razdoblju od 2016. do 2017. bio je zamjenik ministra financija. Njegovo područje interesa su lokalne financije i lokalni ekonomski razvoj te se zalaže za financijsku decentralizaciju.

Gabrijel Deak zamjenik je gradonačelnika Grada Svete Nedjelje i jedna od osnivača stranke Fokus. Ušao je u politiku 2013., najprije kao nezavisni, potom kao jedan od osnivača nove stranke Fokus, stranke centra koja zagovara produktivnost, zalaže se za porezno i regulatorno rasterećenja građana i poduzetnika te za manju državnu administraciju. Trenutno obnaša funkciju zamjenika gradonačelnika grada Svete Nedjelje.

Nedo Pinezić turistički je poduzetnik, vlasnik i direktor tvrtke Qunarius d.o.o., s bogatim iskustvom pružanja smještaja u domaćinstvu, ali i konzultantskih usluga u obiteljskom turizmu. Član je niza udruga i ekspertnih skupina u području (obiteljskog) turizma te predavač i stručni suradnik na brojnim projektima. Trenutno obnaša funkciju predsjednika Odbora za turizam Skupštine PGŽ-a.

Boris Popović poduzetnik, suosnivač i suvlasnik više tvrtki, aktivni član i predsjednik brojnih strukovnih i udruga građana. Aktivan je u poduzetničkim udrugama, bio je član Nacionalnog vijeća za znanost i predsjednik Savjeta za konkurentnost Urbane aglomeracije Rijeka. Suosnivač je i predsjednik Skupštine udruge seniora poduzetnika Sentor, a trenutno je predsjednik Poslovnog kluba PartneRI.

Zbog organizacije Vas molim da do ponedjeljka, 13.11.2023., u 18:00 sati potvrdite svoj dolazak putem ove poveznice prijavite za tribinu.

Tribine se održavaju u organizaciji Kluba vijećnika Akcija mladih, Unija Kvarnera, Maša Magzan i Iva Rinčić.