Iva Rinčić logo

Tribina RiVizija: Rijeka danas i sutra

Serija tribina o temama važnim za naš grad, temama koje definiraju Rijeku i njen smjer razvoja, te teže kreirati Rijeku kao mjesto boljeg i kvalitetnijeg života za sve njene građane

Koje nas teme zanimaju?

Tribine RiVizija: Rijeka danas i sutra obuhvaćaju raznolike teme i područja života:

Gospodarstvo

Trenutni, ali još više budući gospodarski izazovi i mogućnosti lokalne zajednice, sagledani i kroz perspektivu energetske tranzicije i klimatskih promjena.

KULTURNE POLITIKE

Problematiziramo važnost kulture, posebno kulturnih poltike u životu grada, govorimo o kreativnoj sceni Rijeke, te kulturi kao identitetu našeg grada.

DRUŠTVENA PITANJA

Analiziramo političke procese i društvene promjene na lokalnoj razini koji oblikuju Rijeku i definiraju njene razvojne procese.

URBANA TRANSFORMACIJA

Propitujemo pitanja suživota industrije, prometa stanovanja i slobodnog vremena, s ciljem oblikovanja urbanih prostora prema stvarnim potrebama građana.

Zašto nam se pridružiti?

Tribine RiVizija: Rijeka danas i sutra prilika su za okupljanje, razmjenu, umrežavanje i aktivno sudjelovanje građana u oblikovanju zajednice.
Na tribinama se raspravlja o pitanjima od lokalnog značaja s ciljem boljeg razumijevanja gospodarskih, socijalnih, kulturnih i političkih aspekata života i rada u Rijeci.

Tribine će okupljati istaknute stručnjake i praktičare različitih područja. Sudjelovanjem na ovim događanjima, imate priliku postavljati pitanja, razgovarati s njima i čuti njihove stavove o ključnim temama.

Tribine su platforma za otvoreni dijalog i izražavanje vlastitih mišljenja i stavova o važnim temama s ciljem pronalaženja novih i boljih rješenja te poboljšanja ukupne kvalitete života u Rijeci.
Sudjelovanjem na tribinama, susrećete ljude koji dijele vašu strast prema razvoju Rijeke i zajednice, a neki možda drukčije promišljaju razvojne procese. To može dovesti do korisnih kontakata i novih pristupa.

Cilj svih tribina su nove perspektiva i mogućnosti razvoja Rijeke. Sudjelovanjem na tribinama zajednički razmatramo moguće planove i rješenja u svrhu poboljšanja kvalitete života i rada u Rijeci.

ODRŽANE TRIBINE

Novi ritam poreza

Gosti

Prijavite se za tribinu