Iva Rinčić logo

Zajedno do mature – Hvala studentima na izvrsnoj inicijativi

Zajedno do mature inicijativa je onih koji razumiju važnost pripreme za taj predmet i raduje me proaktivnost studenata.

Podijelite ovu objavu:

Zajedno do mature - Hvala studentima na izvrsnoj inicijativi - Iva Rinčić (1)

Zajedno do mature novi je volonterski projekt studenata Farmacije riječkog Medicinskog fakulteta. Ti mladi ljudi shvatili su da nemaju svi srednjoškolci novca da bi išli na dodatne pripreme za državnu maturu. Stoga su maturantima Primorsko-goranske županije odlučili ponuditi besplatne pripreme za maturu iz kemije!

Izvrsna je to inicijativa onih koji razumiju važnost pripreme za taj predmet i raduje me proaktivnost studenata. No, bilo bi dobro kad bi tako promišljali i oni uistinu odgovorni za uspješnost naših maturanata.

Odbijen amandman o vaučerima za maturante

Lani smo, naime, u sklopu županijskog proračuna ponudili amandman o tzv. vaučerima za maturante. Željeli smo tako olakšati roditeljima maturanata pokriće troškove priprema za mature. Amandman, kao i mnogi naši oporbeni, nije usvojen. Županija je zauzela stav da cilj mature nije rangiranje te da rangiranje na temelju podataka iz e-dnevnika nije službeno.

Istina je da ne postoje službena rangiranja. No, postoje službeni podaci. Oni, nažalost, potvrđuju stabilnu prosječnost naših maturanata.

Studenti razumiju važnost dobre pripreme

O tome smo govorili i prošle godine, više pročitajte u objavi Zahtijevamo promjenu županijske obrazovne politike. Ovogodišnji podaci pokazuju da se po tom pitanju ništa ne mijenja.

I tako, dok čekamo županijske oce da poduzmu nešto što bi službeno uvećalo šanse naših maturanata, prijavite se na neslužbeni volonterski projekt studenata Farmacije. Prijaviti se može e-mailom na zajedno.do.mature.medri@gmail.com.

Oni su taj proces prošli prije nekoliko godina i, srećom, razumiju važnost dobre pripreme…

Hvala im na tome!

Naslovna fotografija: studenti Farmacije